Print This Post

Maj 31 2009

Kafe Verum, Hässleholm

Published by at 19:55 under Veckans kaffestuga

Då var det söndag igen och dags för veckans fik. Denna gång var vi lata och orkade inte köra så långt (alldeles för varmt idag), så vi  åkte in till Hässleholm och sökte reda på Kafe Verum. Hade tagit reda på adressen och ställde in GPS så vi skulle hitta. Nog hittade vi rätt gata, men var var kafét? Efter ca 20 min hittade vi det till slut inbäddat bland grönskan. (Om vi hade kommit en annan väg så hade vi sett det direkt.)

Kafe Verum

Ett mysigt kafé i ett hus med anor från 1600-talet. De har även secondhandförsäljning här. Så nästan allt var till försäljning här – porslin, tavlor, kläder och t.o.m. möblerna som används av gästerna.

Allt till försäljning

Kaffet serverades ur omaka koppar och det fanns smörgåsar, äppelkaka, ananaspaj, kladdkaka m.m att välja på. Bord med sittplatser fanns även ute och i detta fina väder så placerade vi oss ute i solen.

Betyg:

 • Miljö: 6
 • Kaffe: 5
 • Bröd: 5

3 responses so far

3 hälsningar .. “Kafe Verum, Hässleholm”

 1. Elisabeton 31 Maj 2009 at 22:02

  DIT ska jag banne mig locka pv ..-)

 2. Mianon 01 Jun 2009 at 14:11

  Kul idé!

 3. Helena Heikkinenon 20 Sep 2010 at 15:06

  Vi åkte från Ystad norrut och längtade efter en kopp kaffe. Nära Hässleholm såg vi en skylt ”kafe” (eller något sådant) och följde efter den. Vi kom till P-plats och såg en stor byggnad framför oss. Det stod på dörren ”cafeteria”, och vi gick in. I hallen satt människor framför datorer. Aha, Net-café! En annan dörr med text ”cafeteria”. Vi följde. Slutligen kom vi till ett rum, där några människor satt med kaffekoppor. Det fanns kaffeautomat, men inte ett hål för att sätta slantar in i. Ingen kopp. ”Kaffe är gratis, men ni måste ha egen kopp,” sa mannen där, som diskade muggar. Var är vi? I Norra Skånes cafeteria för tidningens personal.
  Den egentliga cafeterian hittade vi i en gammal röd stuga, som stod bakom träden åt vänster på P-platsen. Vi såg ingen skylt dit, bara en liten informationstavla med en liten omärkbar lapp på tavlan.
  Det smakade gott med kaffe och kaffebröd!
  Tack!