Print This Post

Jun 20 2009

Sjöbo kaffestuga

Published by at 16:57 under Veckans kaffestuga

Sjöbo kaffestuga

Just utanför Sjöbo på vägen mot Ystad ligger denna kaffestuga inne i skogen. Anlände dit midsommardagen i hällregn. Snabb språngmarsch från bilen in under tak där vi möttes av en midsommarklädd kvinna som vänligt undrade vad vi ville ha. Kaffe och smörgås blev det som vanligt, ostsmörgås.

Och vilken ostsmörgås sen. Det är nog den ostsmörgås vi ätit som har haft det mesta tillbehören runt om. Där fanns gurka, paprika, små tomater, stora tomater, kivi, melon, rädisor m.m. Tog en lång stund innan man ätit sig fram till själva smörgåsen. Gott var det.

Ost(?)smörgås

Hemsida

Betyg:

 • Miljö: 4
 • Kaffe: 6
 • Bröd : 6

One response so far

En hälsning .. “Sjöbo kaffestuga”

 1. skogsfrun på dalon 21 Jun 2009 at 12:24

  Det hörs som om ni egentligen vill bo kvar i Skåne, och det förvånar inte mig som bott och trivts där i 13 år. Underbart MYCKE natur och mysig småskalig* miljö;)
  Sjöbo kaffestuga har tydligen ändrat på menyn, på vår tid gällde gående kaffedopps bord, så mycket man ville för ett fast pris…tror det var 50 kr det sista året. Givetvis åt man alldeles för mycket av det goa hembakta. (Hysch, hundarna var med och fick smaka!) Fin avslutning på långpromenaden vid Snogeholm, också en underbar plats.
  Missat? Dit drog vi även hästarna och red miltals. Usch vilken härlig tid, för alltid borta.
  Ursäkta min nostalgi;))